Hoi, ik ben Marjolein Hettinga. Na tien jaar bij verschillende kranten als redacteur en oplagecoördinator te hebben gewerkt, besloot ik in 2011 op wereldreis te gaan. Die droom had ik al jaren en ik vond dat het tijd werd dat-ie eens uitkwam. Ook al zaten we nog in een economische crisis, liet ik de zekerheid van een vaste – en leuke! – baan achter me en had ik geen idee wat de toekomst zou brengen. Soms weet je gewoon dat je iets moet DOEN.

Ik dacht ook altijd: het komt wel goed. Als ik over een jaar terug ben, dan gaat het vast beter met de economie. En als je wilt werken, dan vind je altijd wel wat.

Dat viel dus vies tegen, na tientallen sollicitatiebrieven en een paar gesprekken had ik nog steeds geen baan. Dus tijd voor een plan B: dan doe ik het wel zelf! En zo startte ik mijn eigen bedrijf, midden in de vorige crisis.

Daarom ben ik ervan overtuigd dat het altijd – ook in moeilijke tijden – mogelijk is om nieuwe klanten aan te trekken. Ze moeten alleen wel weten dat je bestaat en wat je ze te bieden hebt. Je moet dus zichtbaar worden. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Er kan zoveel, welke middelen kies je? Daarom heb ik De CommunicatieHelpdesk opgericht, om jou als ondernemer te helpen om echt resultaat uit je communicatie te halen. Niet schieten met hagel en hopen dat je iets raakt, maar datgene doen wat je moet doen om je doel te bereiken.

Communicatie is niet moeilijk, als je maar weet hoe. Als jij weet waar je naartoe wilt met je bedrijf, maken we samen een plan om daar te komen. Ook dit is vaak een kwestie van gewoon DOEN. Een doel voor ogen hebben en de eerste stap zetten. En daarna de volgende…

Ik schrijf geen dikke communicatieplannen die vervolgens toch maar op de plank blijven liggen, maar ga met samen met jou aan de slag om te kijken wat voor jouw bedrijf de beste aanpak is en hoe we dat in kunnen richten op een manier die bij je past, ook qua tijd en budget. Zodat je alleen nog maar datgene doet dat resultaat (dus klanten) oplevert. Ondernemen is soms best hard werken, maar ik help je er graag bij om het wat makkelijker te maken.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Plan een gratis strategiegesprek met me in en ontdek wat jouw eerste stap is om meer klanten aan te trekken.

Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan op de pagina met gratis producten. Of beluister De OndernemersPodcast, waarin ik elke week tips & tricks geef om het ondernemen makkelijker en nóg leuker te maken

Groetjes,
Marjolein

marjolein-hettinga