Na tien jaar bij verschillende kranten als redacteur en oplagecoördinator te hebben gewerkt, besloot ik in 2011 op wereldreis te gaan. Die droom had ik al jaren en ik vond dat het tijd werd dat-ie eens uitkwam. Ook al ging het slecht met de economie, liet ik de zekerheid van een vaste – en leuke! – baan achter me en had ik geen idee wat de toekomst zou brengen. Soms weet je gewoon dat je dingen moet DOEN.

Zo is het ook met communicatie. Je weet als ondernemer dat je zichtbaar moet zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Ze moeten tenslotte weten dat je bestaat. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Er kan zoveel, welke middelen kies je? Daarom heb ik De CommunicatieHelpdesk opgericht, om jou als ondernemer te helpen om echt rendement uit je communicatie te halen. Niet schieten met hagel en hopen dat je iets raakt, maar datgene doen wat je moet doen om je doel te bereiken.

Communicatie is niet moeilijk, als je maar weet hoe. Als jij weet waar je naartoe wilt met je bedrijf, maken we samen een plan om daar te komen. Ook dit is vaak een kwestie van gewoon DOEN. Een doel voor ogen hebben en de eerste stap zetten. En daarna de volgende…

Ik schrijf geen dikke communicatieplannen die vervolgens toch maar op de plank blijven liggen, maar ga met je aan de slag om te kijken wat voor jouw bedrijf de beste aanpak is en hoe we dat in kunnen richten op een manier die bij je past, ook qua tijd en budget. Ondernemen is soms best hard werken, maar ik help je er graag bij om het wat makkelijker te maken.

De afgelopen jaren heb ik al heel wat ondernemers mogen helpen om zichtbaarder te worden en daardoor nieuwe klanten aan te trekken. Inmiddels deel ik mijn kennis ook in de online training In Zes Weken Zichtbaar. Voor als je liever zelf de plaats en tijd kiest om aan je communicatie te werken.

Want dat is mijn nieuwe toekomstdroom: niet alleen meer reizen, maar ook vaker werken vanaf de mooiste plekken op aarde. Met alle online mogelijkheden, is communicatie makkelijker dan ooit en de hele wereld binnen handbereik.

Hoe kan ik jou helpen?

Marjolein Hettinga

Dit doen we

“Communicatie is niet moeilijk, als je maar weet hoe”

Marjolein Hettinga

Wat anderen over ons zeggen
Lees de volledige testimonials op LinkedIn.

Moniek van Sandick

Kandidaat Provinciale Staten CDA Zuid-Holland

“Schrijf uw motivatie om op onze kieslijst te komen staan was de opdracht. “Doe ik even” dacht ik, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Elke keer wanneer ik die tekst over mezelf terug las dacht ik hetzelfde wanneer je je eigen stem terug hoort: Ben ik dat? Dan kan een professional de uitkomst bieden. En dat zijn Marjolein en Laila als geen ander. Een intens gesprek volgde, punten werden op de i gezet. Enkele dagen later kreeg ik een eerste aanzet onder ogen. Fantastisch. Inmiddels sta ik hoog op de kieslijst en kijk ik met een zeer tevreden gevoel terug op deze samenwerking.”

“Na veel vijven en zessen, heel veel praten, zuchten, steunen en uiteindelijk schrijven, is mijn nieuwe website nu af en online. Zonder jouw bezielende en inspirerende begeleiding was me dat niet gelukt. Je was mijn praatpaal, stok achter de deur, coach, mentor, klaagmuur als ik weer eens vast liep. Mijn anker, als ik weer eens een andere kant op wilde. Marjolein, dank je wel dat je mijn steun en toeverlaat wilde zijn in dit proces.”

Maaike Bloemsma

“Begin maart ben ik uit mijn ‘Social Media schuilplaats’ gekropen en is door jou Bloemsma Creation zichtbaar geworden. Ik hoef maar ergens binnen te komen en mensen beginnen erover dat ze me regelmatig langs zien komen in de social media. Nu, na een aantal maanden begin ik er vruchten van te plukken. Uit onverwachte hoek krijg ik opdrachten toegereikt. Ik voel me GEZIEN en TROTS op mijn bedrijf en dat komt mede dankzij jou.”