Het schrijven van offertes is voor veel ondernemers een lastig en tijdrovend proces. Je weet wat je je opdrachtgever te bieden hebt, maar hoe krijg je dat op papier op een manier die laat zien dat jij het beste resultaat te bieden hebt, zonder al te onbescheiden of arrogant over te komen. Tegelijkertijd moet je wel verwoorden waarin jouw dienstverlening uitblinkt, wat jij meer te bieden hebt dan je concurrenten, waarom jij precies bij deze opdrachtgever past. Als tekstschrijvers weten we maar al te goed dat schrijven over jezelf of over je eigen bedrijf ontzettend lastig is. Daarom worden wij regelmatig ingeschakeld voor het schrijven van offertes en aanbestedingen. Door heel veel vragen te stellen, ontdekken wij namelijk precies waar jij het onderscheid kan maken en kunnen we dat vertalen naar waar jouw toekomstige opdrachtgever behoefte aan heeft. En wij zijn niet te bescheiden om dat over/voor jou op te schrijven.

Aanbestedingen

Bij (Europese) aanbestedingen gaat het niet alleen om de beste prijs, maar wil een opdrachtgever vooral weten welke inschrijver de beste prijs/kwaliteit-verhouding kan bieden, ook wel aangeduid als EMVI (economisch meest voordelige inschrijving). Het is dus van belang dat je goed kan beschrijven wat je een opdrachtgever te bieden hebt en dat vooral kan vertalen naar waar die potentiële klant naar op zoek is.

Het inschrijven op een aanbesteding is vaak een tijdrovend proces. Naast het rekenwerk wordt je geacht gedetailleerde antwoorden te geven op een aantal vragen (kwaliteitseisen of gunningscriteria genoemd), vaak ook nog gebonden aan voorwaarden, zoals vorm of maximaal aantal woorden. Wij kunnen je dit deel van de aanbesteding uit handen nemen. In een uitgebreid voorgesprek bespreken we de vragen en vertel jij ons in je eigen woorden wat jij voor de opdrachtgever kan betekenen. Wij stellen daarbij kritische vragen om jouw aanbod zo concreet en gedetailleerd mogelijk op papier te krijgen. Daarbij vertalen we wat jij te bieden hebt naar waar de opdrachtgever behoefte aan heeft (what’s in it for me?).

Meer dan 90% gegund

Wanneer je aanbestedingsteksten door een tekstschrijver laat schrijven, bespaart je dat veel tijd en dus geld. Het is ons vak, dus vaak kost het ons minder tijd dan wanneer je zelf schrijft. Onze teksten zijn taaltechnisch goed en prettig leesbaar. Van de aanbestedingen waar wij de teksten voor schrijven, wordt meer dan 90% gegund. Wanneer je bedenkt dat er doorgaans 3 tot 5 partijen (en soms nog veel meer) meedoen aan een aanbesteding, vergroot investeren in professionele teksten je kans om de opdracht te krijgen dus enorm.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.